5 trin der kan ændre dit barns opførsel

Home  >>  Helhjertet opdragelse  >>  5 trin der kan ændre dit barns opførsel

5 trin der kan ændre dit barns opførsel

“Stop så”

“Hold op med det der”

“Sid ordenligt”

“Lad være med at slå”

“NU gør du hvad der bliver sagt, ellers må du en tur ind på værelset!

For ofte har vi fokus på vores børns opførsel og ingen fokus på det egentlige problem. Selvfølgelig vil vi gerne have stoppet det, hvis vores barn slår, driller, græder, skriger, har raserianfald, kaster med tingene eller på anden vi ikke opfører sig ordentligt.

Men vi bør starte et helt andet sted, hvis vi ønsker at den dårlige opførsel skal stoppe. Ved blot at stoppe den dårlige opførsel, fjerner vi ikke det problem, vores barn går og tumler med. Vi må først finde ud af, hvad der udløste opførslen. Hvis dit barn græder, slår og kaster med tingene, er det fordi hun er udfordret. Ved at stoppe dit barn, hjælper du ikke dit barn, men giver hende blot endnu et problem, fordi nu føler hun sig også forkert og uelsket.

Her er 5 trin, du kan gøre i stedet for, for at ændre dit barns opførsel

  1. Tag en time-in. Lad dit barn få en pause til at falde ned sammen med dig. (Giv aldrig dit barn en time-out, og slet ikke når dit barn har brug for dig)
  2. Husk dig selv på, at dit barn gør det rigtige, hvis hun kan
  3. På med detektiv brillerne. Find ud af, hvad der udløste adfærden.  Spørg dit barn, hvad der skete, og hvad der triggede hende.
  4. Spejl dit barn. Mød dit barn der, hvor hun er. Det er vigtigt hun ikke føler sig forkert eller alene med problemet.
  5. Find en løsning sammen. Derved lærer hende, at støtte sig selv, og selv finde løsningen, næste gang (eller næste gang igen) lignende opstår. Giv ikke råd med mindre hun beder om det. (Du hader sikkert selv at få råd)

Læs også 7 råd til at håndtere magtkampene med din steddatter