Når vi forældre bekymre os om børnene og alt det andet

Home  >>  Helhjertet opdragelse  >>  Når vi forældre bekymre os om børnene og alt det andet

Når vi forældre bekymre os om børnene og alt det andet

Ingen forælder burde bekymre sig alene. Ikke for længe ihvertfald. Bekymringerne ender bare med at vokse, når vi bekymre os alene.

Bekymringer om vi bliver fyret på grund af alle børnenes sygedage. Bekymringer om hun får nye venner i skolen. Bekymringer om den nye børnehave. Bekymringer om han får nok at spise. Bekymringer om teenageren, der har malet hele værelset sort og skrevet “Keep out” på døren. Bekymringer om hun tager skade af jeres seneste konflikt etc.

Nogle bekymringer vokser til beskyldninger og selvbebrejdelser. Du føler dig til sidst helt skamfuld og forkert, fordi du ikke taklede situationen, som du gerne havde villet…Med tanker som “Jeg er den eneste forælder i hele verdenen, der ikke kan finde ud af at opdrage mit barn” …mens du endnu engang må trøste, fordi du skældte ud.

De bekymringer, der startede med: Hun har ikke, han kan ikke eller hun får ikke… (udfyld selv resten), bliver til: “jeg er en dårlig forælder” inde i vores hoveder. Vi kender alle til bekymringerne, der vokser.

Bekymringer vi går med alene, som ikke får noget modspil, vokser ofte til nogle modbydelige lammende størrelser. De bekymringer, der har det med at løbe afsted med os, bør vi aldrig gå med alene. Men alt for ofte deler vi ikke vores bekymringer med andre, fordi vi er bange for at blive såret.

Vi er bange for at komme til at føle os forkerte, at vi ikke er gode nok. I bund og grund handler det om, at vi er bange for ikke at være elsket. Denne følelse stammer ofte fra vores barndom, hvor vi har oplevet en voksen, der ikke har mødt vores behov, men slået det hen med ordene: “Det er ikke noget at flæbe over”, “sådan noget pjat, der er mange der har det meget værre end dig”, “det er da, fordi du ikke gir igen!” etc.

Du er ikke alene om at bekymre dig om dine børn….og om alt det andet. Når du deler dine bekymringer med dit netværk af hjertevarme forældre. (del kun med dem der har fortjent det) Så vil du opleve, at bekymringerne løser sig.

Et hjertevarmt netværk der ser dig, for det smukke menneske du er. Bare det at dele dine bekymringer med et andet menneske, er nok til at bekymringen forsvinder eller løsningen lander. Eller det at lægge den lidt på hylden og gå ud og more dig kan være nok til at den går fra at være en modbydelig lammende størrelse til lille og udbetydelig. Det hjælper også, at brainstorme i godt selskab, for her er der fokus på løsningerne og ikke på problemet.

Når du deler, finder du ud af, at du ikke er alene, men er en helt almindelig forælder, der er skøn, elsket og elskelig – ikke perfekt – gudskelov for det. OG så er det skønt at have nogen at grine sammen med, for oftest er det faktisk ret sjovt, det vi bekymre os om.