Sådan får du dit barn til at samarbejde med dig

Home  >>  Helhjertet opdragelse  >>  Sådan får du dit barn til at samarbejde med dig

Sådan får du dit barn til at samarbejde med dig

Her får du et lille forslag, som med garanti vil hjælpe dig og dine børn, til at få en roligere dag. Du vil opleve, at det bliver lettere at få dine børn til at samarbejde, og  I kommer tættere på hinanden.

Alt sammen noget vi ønsker, specielt, når vi kommer hjem efter en lang arbejdsdag og står midt i ulvetimen.

Det vi forældre kan glemme, midt i vores travle hverdag, er, at kærlighed er lige så vigtigt et behov som mad på bordet.

Lige som vi stopper op og ser på uret for, hvornår vores børn skal spise, bør vi også tjekke, hvornår vi sidst har taget en kramme-nusse-hygge-tid med vores barn. Specielt i de perioder hvor vi har travlt.

Brug bare 10-15 minutter hver dag til at kramme, nusse, tumle, lege og hygge.

Prøv øvelsen i blot en uge og læg mærke til forandringerne.

Oplever du, at dit barn græder, er urimelig eller højrystet, når I er kommet hjem fra arbejde og institution/skole om eftermiddagen, kan årsagen være, at dit barn har undværet dig hele dagen og savner dit nærvær, kærlighed og omsorg?

Som en tom benzintank, trænger dit barn til at blive fyldt op med dit nærvær og kærlighed.

Mange af os har bare aftensmaden, arbejdet og andre gøremål i hovedet, men hvis du giver dit barn bare 10-15 minutters kramme-nusse-hygge-tid, lige når I kommer ind ad døren om eftermiddagen, vil du opleve, at du får meget mere fred og ro til at lave de andre gøremål.

Et kram, aen på ryggen og sidde på skødet, er ikke kun nødvendigt, når dit barn har brug for at blive trøstet. Det bør i høj grad også bruges forebyggende. De 15 minutter er virkelig givet godt ud.

Når børn er en fyldt op af dit nærvær og din kærlighed, føler de sig tættere forbundet til dig. De er mere villige til at lytte til dig, når du beder dem om noget. (Du er også mere samarbejdsvillig, hvis du og din partner har det godt sammen end lige efter et skænderi)

Når vores børn føler sig elsket, behøver de ikke lave ballade for at få opmærksomhed, og de vil hellere end gerne samarbejde med dig.

Læg mærke til hvad dit barn har lyst til. Jeg kan ikke anbefale, at du starter forhør ala: “hvad har du lavet i skolen idag?” dit barn har fået nok af institution for idag, det er ikke afslapning. Så hellere fortælle noget sjovt, der er sket i løbet af din dag.

Nogle gange kan jeg blive for ivrig, og inviterer mine sønner til noget jeg  har lyst til eller behov for. Så minder jeg mig selv om, at det er mine børn, der har behov for at føle sig set, føle sig specielle og mindet om at de er elsket.Jeg laver noget med hver enkelt barn, som de kan lide. Så de får opfyldt deres behov og mærker min kærlighed.

Del gerne herunder, hvad der virker hjemme hos jer, så vi kan inspirere hinanden.